Vencanje na plazi

Egzotično venčanje

Vraćam se sa posla, onako nogu pred nogu. Dan je prelep. Ni previše vruće ni previše hladno, taman kako treba. A ja ne mogu da skinem osmeh sa lica. Super se osećam. Pravim planove i razmišljam. Danas imam slobodan dan, dragi vodi klince posle vrtića na dalje aktivnosti, a ja imam vreme samo za sebe. Obično tih dana ne znam šta bih pre radila, a danas hocu mir, samoću i uspomene

Stižem kući, skidam sa sebe business look, presvlačim se u trenerku, široku majicu i papuče, kuvam kafu. Otvaram komodu sa albumima, uzimam onaj najveći. Venčanje, naš dan D. Sa albumom pod mišku i sa kafom u ruci izlazim na terasu. Nameštam se na deo terase gde je sunce, puštam neku instrumentalnu muziku (violina, harmonika i gitara – ima ritam koji pokreće, a ne smeta i opušta) i moje vreme može da krene.

Samo naše, specijalno venčanje

 

Otvaram album i već sa prvom fotografijom otputujem. Oltar, plaža, Habanera kvartet, Foto Tajna, kumovi, matičar, nekoliko najznačajnijih ljudi u našem životu i mi.

Božeee! To venčanje je bilo fantastično. Energija kojom smo bili okruženi je, čini se, neponovljiva. A opet, kada god gledam ove fotografije osetim se kao da sam ponovo tamo.
Boja mora, zalaska, našeg preplanulog tena, fotografije kao da su žive… One bukvalno pričaju našu priču. A onda gudači u sred ničega. Kao da još čujem taj zvuk.

Ove fotografije su pravo umetničko delo, a da ne pričam o emociji koju mi izazivaju gledajući ih. To nema cenu.

Egzoticno vencanje, foto Tajna

Umetnost i profesionalizam na delu

A sećam se da smo razmišljali da li da nas slika naš kum koji se amaterski bavi fotografijom ali onda smo nekako upoznali Foto Tajnu, više se i ne sećam kako i odlučili da ih povedemo sa sobom.
Potpuno sam se prepustila fotografijama da me ponovo vode kroz to putovanje i razmišljam koliko je zapravo važno ko radi fotografisanje na venčanju.

Sam čin venčanja i provod traju jedan dan, a fotografijama se stalno vraćaš i ako su dobro urađene iznova i iznova proživljavaš tu emociju koja je dominirala tog značajnog dana.
Još ako neko zna da te tačno namesti kako da se slikaš i da potrefi doba dana, svetlo, ambijent, kada i kako će te slikati onda dobijaš i emociju i umetničko delo. Foto Tajna je taj deo odradila besprekorno, a Ventartly tim se pobrinuo da sva ova muzika ostavi utisak koji se pamti.

Bližim se poslednjim stranicama svog albuma i čujem neku buku klinaca. Okrećem se i vidim moje mališane na vratima. Trče mi u zagrljaj i sedaju pored mene. Najviše vole da gledaju slike i slušaju priču o tome kako su mama i tata imali netipično, egzotično venčanje. Samo im nije baš najjasnije gde su oni bili tada i kako to da ih nismo vodili sa sobom. U tom delu priče se malo duže zadržimo.  🙂

Fotograf za vencanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klasična muzika

Klasična muzika za bebe

Klasična muzika je preteča svega što je kasnije došlo kada govorimo o muzici. Žanrovi koje danas poznajemo su nastali iz postulata postavljenih u klasičnoj muzici,

Ponosni tata

Proslava rođenja deteta

Nemam dete pa ne znam koliko odricanja i organizatorskih sposobnosti iziskuje ova predivna mini manifestacija. Međutim, ono što sam čula od roditelja, to je da

Muzika za opuštanje

Kažu da je u ovim teškim trenucima potrebno veoma često prati ruke, dezinfikovati prostor u kome živimo do poslednjeg ćoška, izuvati se ispred vrata, nositi