Proslava punoletstva na Kalemegdanskoj terasi

Kvalitetna muzika koju će i Vaši tinejdžeri voleti

Ne znam za vas, ali meni su malo dosadile klasične rođendanske proslave punoletstva. Svi uglavnom žele isto: trubače, klopu i neograničene količine pića (pogotovo današnja omladina).

Da se razumemo, nemam apsolutno ništa protiv trubača, ali postali su nekako “passe“. I mnogo su bučni (mi matori smo malo osetljiviji na te zvuke 😀 ).

Čula sam za sjajnu varijantu prilikom proslave punoletstva. Sve više slavljenika, ali i roditelja želi gudački kvartet, ili nešto potpuno drugačije od prosečnih žurki na koje su svi navikli. I to baš u momentu kada ulaze zvanice. Meni je to sjajna ideja, zato što to znači da ima nade za podmladak! 🙂

Klasika, a bez klasične muzike

Neka slušaju šta žele, ali lepo je znati da i mladi imaju stila i ukusa i da znaju da procene šta je to kvalitetna muzika. Jer, budimo realni, klasika je oduvek važila za muziku koja se svirala na dvorovima i za plemstvo, pa samim tim, nosi dozu glamura i stila sa sobom. Zato je odličan izbor u ovim situacijama gudački kvartet koji zapravo i ne svira klasičnu, već obrade popularne muzike današnjice koju će svi prepoznati, a uvijena je u taj vanvremenski zvuk kvarteta.

Iako se danas među tinejdžerima i mlađom generacijom mahom sluša komercijalnija muzika (tipa: Maja Berović, Jala Brat, itd), mislim da su klinci svesni šta predstavlja gudački kvartet. Predstavlja klasu, stil i kulturu, a svi nekako težimo tome. Roditelji zato veoma često angažuju ovaj tip muzike za proslave svojih najvoljenijih a oni im posle budu veoma zahvalni.

 

A zašto ne i ovako nešto?

Mada, videla sam da je veliki hit na proslavama svih vrsta i kombinacija harfe i violine. Kombinacija jeste neobična, ali veoma efektna i vredna pažnje.

Iako se često događa da su zapravo roditelji ti koji žele nešto ovako otmeno i neobično na rođendanu svog deteta, ti isti klinci budu oduševljeni kada vide atmosferu u momentu kada zasvira kvartet. Ili kada ugledaju električnu violinu i saksofon! Oduševljenje je zagarantovano, a naravno, ova kombinacija je sjajna za pokretanje atmosfere na proslavi. Naravno, slavljenicima uvek imponuje kada se posle proslave danima priča o odabiru muzike na žurki, kao i o atmosferi koja je vladala zahvaljujući ovim neobičnim kombinacijama instrumenata.

Više o svim ovim ansamblima i još drugih možete videti ovde. Naravno, nijedna proslava ne može proći bez pozitivnih i veselih gostiju, a dobra muzika tome samo doprinosi. Jer, kad je atmosfera na nivou, svi gosti zadovoljni, žurka će se prepričavati mesecima, ako ne i godinama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klasična muzika

Klasična muzika za bebe

Klasična muzika je preteča svega što je kasnije došlo kada govorimo o muzici. Žanrovi koje danas poznajemo su nastali iz postulata postavljenih u klasičnoj muzici,

Ponosni tata

Proslava rođenja deteta

Nemam dete pa ne znam koliko odricanja i organizatorskih sposobnosti iziskuje ova predivna mini manifestacija. Međutim, ono što sam čula od roditelja, to je da

Muzika za opuštanje

Kažu da je u ovim teškim trenucima potrebno veoma često prati ruke, dezinfikovati prostor u kome živimo do poslednjeg ćoška, izuvati se ispred vrata, nositi