Svadbene torte

Svadbene torte | 6 najboljih majstora (kako da bude i ukus i izgled)

Znate kako kažu: „Niko se neće sećati kako su vam izgledale stolice i kakvo cveće ste imali na svadbi, nego kakva je bila hrana, muzika i torta“. Ako do sada niste čuli ovu izreku, sigurno vam je sada jasno zašto postoji. Svadbene torte su jedan od najvažnijih segmenata jednog venčanja.

O svadbenim tortama možemo da pričamo (pišemo) nadugo i naširoko, ali poenta je samo jedna: da torta bude što ukusnija. Naravno, svadbena torta mora biti i lepa, slažem se, ali kad se iseče parče i zagrizete ga, mora biti spektakl ukusa.

U Beogradu i okolini postoji dosta proizvođača svadbenih torti, a razlikuju se po ukusima, dekoraciji, ali i cenama. Zavisi od vašeg ukusa, svadbena torta mora biti nešto što će se većini gostiju dopasti.

Za vas sam napravila nekoliko predloga iz višegodišnjeg iskustva jedenja svadbenih torti po venčanjima i veseljima.

Klasične svadbene torte

Ako volite da igrate na sigurno, klasične svadbene (mladenačke) torte su pravi izbor. Tri, četiri sprata, beli šlag, cveće kao dekoracija i figurica mlade i mladoženje na vrhu – prava stvar za vas.

1. Takve svadbene torte prave u „Torta Ivanjica“. Sa njima se možete dogovoriti oko svega što biste promenili, ali u ovoj varijanti nema greške. Iako nisu dugo na beogradskom tržištu, za kratko vreme su se pozicionirali kao veoma profesionalni, sa sjajnim tortama.

A kada razmišljamo o tortama, uz to obavezno ide i ona rečenica „A koja muzika će ići dok se bude iznosila torta?“ E pa i za to imam rešenje. Kada se iznosi svadbena torta, uvek je vesela atmosfera, raspoloženje je na nivou. Uz to idealno ide električna violina, ili DJ. Zamislite samo to ludilo! Bila sam na mnogim svadbama, ali kada se uključi ta električna violina, nastane pravi lom. Definitivno nešto što se ne zaboravlja.

2. Za „Anči kolači“ ste sigurno čuli ako ste bili makar na jednoj svadbi. Pre desetak godina su se vinuli u etar sa svojim svadbenim tortama i nema veselja ili svadbe na kojoj niste mogli da vidite njihov prepoznatljivi potpis. Ako malo pročitate forume po internetu, videćete da se ljudi mahom odlučuju za njih, te da su provereni, a šta vam je najvažnije nego da vaša svadbena torta bude svima najukusnija i najlepša.

3. „Naša mala zavrzlama“ takođe važi za sjajnog proizvođača klasičnih svadbenih torti. Ono što je kod njih specifično je da kuvaju kremove koji su pripremljeni po receptima starih majstora. Ukuse možete da birate, a ako ih nema – izmisliće ih za vas. Dvadeset godina prave svadbene torte, i prave ih zaista sjajno.

Neobične svadbene torte

4. Za „Poco loco“ sam čula samo reči hvale. Šta vi zamislite, oni mogu da naprave. Nisam čula samo reči hvale za ukus, već i za izgled torte. Doslovno mogu da naprave šta vi zamislite. Ako ste našli idealan izgled svoje svadbene torte na Pinterestu, odnesite im, dobićete poboljšanu verziju.

5. Ovo takođe važi i za „Tatinu slatku kuću“ u Zemunu. Za njih mogu i lično da garantujem jer sam se uverila u kvalitet sastojaka koje koriste pri pravljenju torti. Specijalisti su za svadbene torte ali i za torte za dečije rođendane. Atmosfera u njihovoj kuhinji gde svi pevaju i smeju se doprinosi sjajnom ukusu torti. Verujte mi na reč.

6. „Dolce by Tintolino Family“ ima sjajan slogan koji savršeno opisuje njihove proizvode: „Ništa slađe“. Oni pored svadbenih torti prave i ostale slatkiše za sve prilike. Ono što ih izdvaja je sjajan dizajn i neobične kreacije torti. Preko torte od kapkejkova, do onih neobičnog dizajna i oblika.

Definitivno nećete pogrešiti ako odaberete bilo koju od ovih svadbenih torti. Birate prema svom ukusu i prema ukusu svojih gostiju, a najvažnije je da se dobro provedete i da se zasladite, zar ne? Ako uz to zasvira neka električna violina, ili se DJ opusti za pultom, to može biti samo veliki plus, a pritom ste gostima priredili događaj koji nikad neće zaboraviti.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *