Pesme za prvi ples

8 predloga: pesme za prvi ples mladenaca

Kada pomislite na pesmu koja je obeležila vašu vezu, koja vam prva padne na pamet? Skoro sam sigurna da je u pitanju neka balada, neki pravi evergreen uz koji se sećate najlepših dana svoje veze, a rodbina roni suze jer na podijumu izgledate kao anđeli. A da li ste nekada pomislili da pesme za prvi ples ne moraju biti toliko „standardne“, i ono što ljudi očekuju od vas? Možda biste i mogli nekako da ih oduševite i iznenadite svojim izborom muzike za prvi mladenački ples.

ROMANTIČNE PESME ZA PRVI PLES

Najveći broj parova se odlučuje za balade, što je sjajna stvar. U tim slučajevima imaju priliku da iskažu svoju romantičnu stranu (pa čak i mladoženja haha). Nekoliko puta sam prisustvovala venčanjima na kojima su mladenci bili malo stidljivi dok su izlazili na podijum, ali čim bi počela njihova pesma, opustili bi se i prepustili čarima njihovog prvog plesa.

Za mladence koji vole ovakav stil, predlog je, naravno, nezaobilazni John Legend i njegova sada već legendarna pesma „All of me“, ali u izvođenju dua Fuoco. Da, violončelo i harfa su pravi romantični i nežni instrumenti koji ovu numeru sviraju neprikosnoveno. Uostalom, poslušajte:

Sećate li se ove predivne numere iz filma sa Džulijom Roberts i Hju Grantom? Sada već 23 godine stara romantična komedija osvojila je srca svim ljubiteljima ovog žanra širom sveta, ali u naslovnu numeru „She“ su se svi zaljubili. Nije ni čudo što je dosta mladenaca bira za svoj prvi ples kao bračni par. Ova zaista romantična kompozicija koju vole svi mladenci i gosti će sigurno biti pravi izbor ako se odlučite za nju. Još u izvođenju ovih divnih devojaka, kvarteta Habanera, pa zaljubićete se ponovo jedno u drugo.

Da li ste možda jedan od onih parova koji ne vole stranu muziku i više ste za domaći pop? Za to imam predlog koji već verovatno znate, i čuli ste sigurno na minimum jednom venčanju. U pitanju je Petar Grašo i njegov hit „Ako te pitaju“. Iako je pesma relativno nova (samo nekoliko godina stara), dosta mladenaca se odlučuje za ovu stvar. Lagan ritam, lep tekst, sve što može poželeti zaljubljeni novopečeni bračni par.

OLIVER DRAGOJEVIĆ I BALADE

Sigurno među vama ima ljubitelja Olivera Dragojevića, jer, kako i ne bi, čovek je ostavio pregršt sjajnih pesama. Iako su mu sve pesme sjajne, ovaj kantautor je bio najpoznatiji po baladama. A šta su one? Sjajne za prvi ples mladenaca 🙂

Napisaću vam nekoliko predloga Oliverovih balada koje su idealne kao pesme za prvi ples, jer je teško izdvojiti samo jednu. Sve ove sam nekada čula na venčanjima i svadbama kada su mladenci plesali svoj prvi ples.

Sa ovakvim pesama nema promašaja kada se radi o prvom plesu. Oliver je pisao iz iskrene emocije i svaki par koji odluči da svoj prvi ples započne bilo kojom njegovom pesmom, sigurno neće pogrešiti.

BRZE I DRUGAČIJE PESME ZA PRVI PLES

Nije bilo mnogo svadbi i venčanja na kojima sam videla da su parovi osmislili neki performans ili neku brzu pesmu za prvi ples, kao što to rade na Zapadu. Znate one filmove u kojima se mlada i mladoženja spremaju za prvi ples i onda iznenade goste nekim svojim performansom? To ume da izgleda sjajno, pogotovo ako novopečeni mladenci imaju nekog plesnog iskustva.

Skoro sam na YouTube-u naišla na naš, domaći par koji je za svoj prvi ples izabrao baš ovu numeru, i oduševila sam se. Iako je delovalo kao da će biti nešto laganije, začula se gitara i oni su zaigrali. Gosti su bili oduševljeni, a par se i te kako zabavljao.

Ne znam za vas, ali čim krene ova muzikica, ja odmah krenem da mrdam ramenima i da đuskam. Moji prijatelji su se odlučili baš za ovu pesmu za svoj prvi ples i mogu vam reći da je to bio sjajan doživljaj. Njih dvoje su dva meseca pre venčanja uvežbavali koreografiju za prvi ples i iznenadili sve prisutne koliko je to dobro izgledalo, pogotovo kada ovu numeru svira gudački kvartet. Kad sam videla ovo, pomislila sam kako je zapravo ovo sjajan način da se svi zabave i da uopšte ne mora biti balada izbor za prvi mladenački ples.

Ono što je poenta kod prvog plesa, jeste da se mladenci i okupljeni zabave i da pamte ovaj trenutak. Koju god numeru da odaberete, nećete pogrešiti, jer će vaša ljubav svakako nadjačati svaku muziku.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *