foto tajna

Egzotično venčanje

Vraćam se sa posla, onako nogu pred nogu. Dan je prelep. Ni previše vruće ni previše hladno, taman kako treba. A ja ne mogu da skinem osmeh sa lica. Super se osećam. Pravim planove i razmišljam. Danas imam slobodan dan, dragi vodi klince posle vrtića na dalje aktivnosti, a ja imam vreme samo za sebe. Obično tih dana ne znam šta bih pre radila, a danas hocu mir, samoću i uspomene.

Stižem kući, skidam sa sebe business look, presvlačim se u trenerku, široku majicu i papuče, kuvam kafu. Otvaram komodu sa albumima, uzimam onaj najveći. Venčanje, naš dan D. Sa albumom pod mišku i sa kafom u ruci izlazim na terasu. Nameštam se na deo terase gde je sunce, puštam neku instrumentalnu muziku (violina, harmonika i gitara – ima ritam koji pokreće, a ne smeta i opušta) i moje vreme može da krene.

Samo naše, specijalno venčanje

Otvaram album i već sa prvom fotografijom otputujem. Oltar, plaža, Habanera kvartetFoto Tajna, kumovi, matičar, nekoliko najznačajnijih ljudi u našem životu i mi.

Božeee! To venčanje je bilo fantastično. Energija kojom smo bili okruženi je, čini se, neponovljiva. A opet, kada god gledam ove fotografije osetim se kao da sam ponovo tamo.
Boja mora, zalaska, našeg preplanulog tena, fotografije kao da su žive… One bukvalno pričaju našu priču. A onda gudači u sred ničega. Kao da još čujem taj zvuk.

Ove fotografije su pravo umetničko delo, a da ne pričam o emociji koju mi izazivaju gledajući ih. To nema cenu.

Umetnost i profesionalizam na delu

A sećam se da smo razmišljali da li da nas slika naš kum koji se amaterski bavi fotografijom ali onda smo nekako upoznali Foto Tajnu, više se i ne sećam kako i odlučili da ih povedemo sa sobom.
Potpuno sam se prepustila fotografijama da me ponovo vode kroz to putovanje i razmišljam koliko je zapravo važno ko radi fotografisanje na venčanju.

Sam čin venčanja i provod traju jedan dan, a fotografijama se stalno vraćaš i ako su dobro urađene iznova i iznova proživljavaš tu emociju koja je dominirala tog značajnog dana.
Još ako neko zna da te tačno namesti kako da se slikaš i da potrefi doba dana, svetlo, ambijent, kada i kako će te slikati onda dobijaš i emociju i umetničko delo. Foto Tajna je taj deo odradila besprekorno, a Ventartly tim se pobrinuo da sva ova muzika ostavi utisak koji se pamti.

Bližim se poslednjim stranicama svog albuma i čujem neku buku klinaca. Okrećem se i vidim moje mališane na vratima. Trče mi u zagrljaj i sedaju pored mene. Najviše vole da gledaju slike i slušaju priču o tome kako su mama i tata imali netipično, egzotično venčanje. Samo im nije baš najjasnije gde su oni bili tada i kako to da ih nismo vodili sa sobom. U tom delu priče se malo duže zadržimo.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *