muzika za punoletstvo

Kvalitetna muzika koju će i Vaši tinejdžeri voleti

Ne znam za vas, ali meni su malo dosadile klasične rođendanske proslave 18ih rođendana. Pogotovo kada je u pitanju muzika za punoletstvo. Svi uglavnom žele isto: trubače, klopu i neograničene količine pića (pogotovo današnja omladina).

Da se razumemo, nemam apsolutno ništa protiv trubača, ali postali su nekako “passe“. I mnogo su bučni (mi matori smo malo osetljiviji na te zvuke).

Čula sam za sjajnu varijantu prilikom proslave punoletstva. Sve više slavljenika, ali i roditelja želi gudački kvartet, ili nešto potpuno drugačije od prosečnih žurki na koje su svi navikli. I to baš u momentu kada ulaze zvanice. Meni je to sjajna ideja, zato što to znači da ima nade za podmladak!

Klasika, a bez klasične muzike kao muzika za punoletstvo

Neka slušaju šta žele, ali lepo je znati da i mladi imaju stila i ukusa i da znaju da procene šta je to kvalitetna muzika. Jer, budimo realni, klasika je oduvek važila za muziku koja se svirala na dvorovima i za plemstvo, pa samim tim, nosi dozu glamura i stila sa sobom. Zato je odličan izbor u ovim situacijama gudački kvartet koji zapravo i ne svira klasičnu, već obrade popularne muzike današnjice koju će svi prepoznati, a uvijena je u taj vanvremenski zvuk kvarteta.

Iako se danas među tinejdžerima i mlađom generacijom mahom sluša komercijalnija muzika (tipa: Maja Berović, Jala Brat, itd), mislim da su klinci svesni šta predstavlja gudački kvartet. Predstavlja klasu, stil i kulturu, a svi nekako težimo tome. Roditelji zato veoma često angažuju ovaj tip muzike za proslave svojih najvoljenijih a oni im posle budu veoma zahvalni.

A zašto ne i ovako nešto?

Mada, videla sam da je veliki hit na proslavama svih vrsta i kombinacija harfe i violine. Kombinacija jeste neobična, ali veoma efektna i vredna pažnje.

Iako se često događa da su zapravo roditelji ti koji žele nešto ovako otmeno i neobično na rođendanu svog deteta, ti isti klinci budu oduševljeni kada vide atmosferu u momentu kada zasvira kvartet. Ili kada ugledaju električnu violinu! Oduševljenje je zagarantovano, a naravno, ova kombinacija je sjajna za pokretanje atmosfere na proslavi. Naravno, slavljenicima uvek imponuje kada se posle proslave danima priča o odabiru muzike za punoletstvo na žurki, kao i o atmosferi koja je vladala zahvaljujući ovim neobičnim kombinacijama instrumenata.

Više o svim ovim ansamblima i još drugih možete videti ovde. Naravno, nijedna proslava ne može proći bez pozitivnih i veselih gostiju, a dobra muzika tome samo doprinosi. Jer, kad je muzika za punoletstvo na nivou, svi gosti zadovoljni, žurka će se prepričavati mesecima, ako ne i godinama.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *