harfa za venčanje

Harfa za venčanje

Anđeoska harfa

Iako sam oduvek kao mala bila pravi harambaša, mnogo sam volela princeze. Te njihove divne, velike, svetlucave haljine, graciozan hod, a kako su tek plesale u mojoj glavi… Kad god bih zamišljala te divne princeze, uvek bi bile u bajkovitim haljinama, uz princa, a u pozadini bi se čuli magični zvuci jednog od najnežnijih instrumenata koji postoji – to je njeno veličanstvo harfa za venčanje.

Kao maloj, sve mi je to delovalo daleko i nedostižno, ali sada, kada sam pred udajom, moji snovi se ostvaruju. Poželela sam isti takav scenario za svoje venčanje.

Prijateljica koja me poznaje celoga života, i zna za moj san o harfi na venčanju, predložila mi je nekoliko varijanti ansambla sa harfom (iskreno, nisam ni znala da postoji toliko varijacija) ali u na ovom sajtu možete naći sve to.

Kada sam prvi put čula kako zvuči ovaj duo, potpuno sam se raspametila. Njihovo izvođenje pesme “Feel” Robija Vilijamsa me je skroz razgalilo i poželela sam da baš tu pesmu čujem među prvima na svom venčanju. Međutim, drugarica me je uveravala da imaju veliki repetoar i mnogo emotivnih pesama koje zvuče još bolje na violini i harfi nego u originalu. Nisam verovala dok se nisam sama uverila u to.

Ovde možete saznati više o ovom duu, a ovde čuti još njihovih snimaka.

E, ovo sam čekala. Dva moja omiljena instrumenta u jednom! Violončelo koje mazi dušu svojim baršunastim tonom, a harfa koja sve to upotpunjuje svojom suptilnošću i milozvučnošću. “Every breath you take” je bila numera koja me je oborila sa nogu. Najbolji način, najlepša pratnja za moje venčanje su upravo ove dve devojke i ova kombinacija.

Sećate se venčanja Megan Markl i princa Harija?

Nije neobično što su za jedan deo svog venčanja izabrali nastup violončela. Ono je elegantan, kraljevski instrument jer dok svira izaziva duboke emocije. 

Harfa po mom mišljenju zvuči božanski. Svaki put kada čujem bilo kakvu kompoziciju na harfi, ja se skroz raznežim, nabacim osmeh i uživam. Zato me je i oduševila devojka koja je svojim suptilnim pokretom prstiju stvarala nešto tako jednostavno i lepo. Ne svira nužno klasičnu muziku, šta više, i pop klasik “Stand by me” odlično zvuči u njenom izvođenju.

Još jedna važna stavka je da slike sa harfom iz bašte ili terase restorana gde je venčanje izgledaju kao milion dolara! Dobijate soficticirani zvuk modernih hitova + Instagramičan momenat koji se ne viđa često. Ovde vidite sve što Vas zanima.

Harfa i sve njene varijacije su nepogrešiv izbor za sve parove koji znaju da uživaju u pravoj, lepoj muzici, ali ne zaboravimo i princeze. One su ipak u ovoj bajci najbitnije.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *