kako organizovati svadbu

Kako organizovati svadbu? 5 stvari za znati!

Bliži se venčanje i jedva čekate da uronite u organizaciju ceremonije. Ali kako organizovati svadbu tako da svima bude lepo? Bilo da organizujete sami ili plaćate organizatora venčanja, želite da taj dan bude obeležen na poseban način, da bude neobičnih detalja koji će ljude oduševiti i po kojima će pamtiti dan vaše svadbe. A pre detalja valja na pravi način odabrati nekoliko ključnih stvari od kojih zavisi dobar provod na svadbi. Upamtite, detalji jesu bitni i sve čini jednu celinu, ali ono na šta treba obratiti pažnju, saznajte u narednim redovima.

Biraj mesto, vreme, datum

Da biste bili sigurni da će svadbe zaista biti, najpre treba odabrati restoran (više o našim predlozima za najbolje restorane za venčanja, saznajte ovde) i naravno, rezervisati ga na željeni datum, zakazati venčanje građansko i/ili crkveno.

Kada ste to rešili onda možete da se koncentrišete na ono što će taj dan učiniti zaista posebnim za vas i za sve one sa kojima želite da podelite svoju sreću. Uskladite se sa svojim mogućnostima i ne žalite ukoliko shvatite da vaš budžet ipak premašuje glamurozna sala o kojoj ste maštali, zato što ćete na kraju shvatiti da će uspeh vaše svadbe najmanje zavisiti od ambijenta. Sagledajte kakvu temu i raspoloženje želite da postignete tog dana, pa prema tome tražite lokaciju. Lakše je.

Tema venčanja

Ako još niste odlučili koja je tema ili detalj Vašeg venčanja koji želite posebno da istaknete, potrebno je da zatvorite oči i zamislite taj dan.

Kako to izgleda?

Kako se Vaš gosti osećaju dok ulaze?

Kakav utisak i emociju želite da prenesete na njih?

Ovo su neka od pitanja koja treba da postavite sebi i Vašem partneru. Tema venčanja u vidu boje, određene vrste cveća, uređenja sale i stolova treba da nosi poruku koju želite da prenesete kao par. Nešto što je karakteristično za vas dvoje i što će izazvati oduševljenje prijatelja i rodbine kada povežu simbole koje ste pažljivo odabrali. Možete povezati nekoliko stvari i dati im istu temu: boja cveća i mladoženjine kravate, detalji na stolovima, na svadbenoj torti, delu za fotografisanje.  Igrajte se, istražujte, uživajte u planiranju i sklapanju kockica za konačnu temu.

 

Mnogi ovo previde a zvanice to najduže pamte

Znate ono kad ulazite u salu kao gost i jednostavno se ništa ne dešava dok ne uđu mladenci. Zveckanje čaša, graja, zagledanje zvanica za susednim stolom… Kod većih familija, tu su obavezna duga pozdravljanja, jer su se poslednji put videli kod sestre od tetke pre tri godine na svadbi. Ne bi li bilo lepo da atmosferu učinite prijatnom, opuštenom i otmenom uz  nežne zvuke u izvođenju, na primer, gudačkog kvarteta? Taj doživljaj gosti pamte godinama i prepričavaju svaki put kada se pomene nečija svadba.

Na primer, na mojoj svadbi, najveći utisak na mog brata je ostavio gudački kvartet kao predgrupa glavnom bendu, svirajući njegovu omiljenu pesmu “Yesterday’”. To ne propusti da pomene kad ga bilo ko pita kako je bilo na sestrinoj svadbi. Dakle, gosti se osećaju uvaženo time što ste se potrudili da im obezbedite prijatne melodije dok vas čekaju da se pojavite. Osećaju da ste brinuli o svakom detalju i budite sigurni da će vam se zahvaljivati na tome.

Raznežite goste svojim izborom za prvi ples
i oduševite ih

Možda najvažniji segment ove organizacije jeste da budete jedinstveni. Sigurno ste prisustvovali velikom broju “tipskih” venčanja koja ne govore ništa. Nađite detalje koji zaista predstavljaju sve ono u šta verujete, detalje koji će se razlikovati. Bilo da je to zanimljiv kutak za fotografisanje koji će gosti obožavati ili prvi ples koji će izvesti gudački kvartet.

Ponovo na trenutak zatvorite oči i zamislite prvi ples sa svojim partnerom dok gudački kvartet, na prefinjenim i vanvremenski instrumentima, svira temu iz Vašeg omiljenog filma ili Vašu zajedničku pesmu. Priznajte da je to osećaj koji budi sve leptiriće, osećaj zbog kog želite da taj ples traje večno. Pored gudačkog kvarteta, možete izabrati harfu sa violinom ili gitaru sa čelom, ovde možete izabrati šta najviše odgovara Vašem senzibilitetu.

 

Bend je nosilac atmosfere ali nije svemoguć. Od čega još zavisi ritam svadbe?

Izbor muzike je po svim iskustvima najbitniji nosilac cele priče. Dobar odabir benda vam garantuje i dobru zabavu. Mada, članovi benda često kažu da je svadba onakva kakvi su mladenci. Ukoliko su mladenci nervozni (što nikako ne smete dozvoliti sebi – niste vi ti mladenci), ne pomaže ni najbolji trik iskusnih muzičara da se atmosfera podigne. A kada se oseti raspoloženje mladenaca, posebno mlade, to je nepogrešiv recept za nezaboravan provod.

Zato, kada se svi smeste i zabava krene, opustite se, svi su tu zbog vas, to je vaš dan i uživajte apsolutno u svakom trenutku. Emocije samo vibriraju u vazduhu i svi se dobro provode.

Pitali ste se kako organizovati svadbu? A znate šta je najbolje?

Kad posle nekoliko godina kažete jedno drugom da ste se najbolje proveli na sopstvenoj svadbi.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *