muzika za venčanje

Šta treba znati o muzici za venčanje

Kada  prođe izvesno vreme posle venčanja i slegnu se utisci, ispostavi se da se najviše pamti dobra žurka. A sigurno je da je najvažniji faktor za uspešnu žurku zapravo muzika za venčanje. Ako je odabir benda ili bilo koje druge muzike bio dobar, ogromne su šanse da je i provod bio dobar. Naravno, jako je važno i raspoloženje mladenaca, ali to je već neka druga  tema.

Postoje određene stvari koje su važne da znate kada je muzika za venčanje u pitanju pre nego što odete na sastanak sa muzičarima

1. Prva i osnovna stvar kada je u pitanju muzika za venčanje kako za bendove, tako i za akustične ansamble (uvodnu muziku) jeste  da svako od njih ima već postojeći repertoar koji izvodi. Sugestije i želje mladenaca su neophodne, prema tome se i formira repertoar, ali nemojte se truditi da vi pravite repertoar nastupa. Čak i ako vam se čini da bi bilo divno da se svira neka pesma, ne znači da ona identično zvuči uživo kao na snimku.

2. Kada je u pitanju akustična, odnosno, kako mi volimo da kažemo uvodna muzika za venčanja, njoj je neophodno ozvučenje. Svi ansambli u  kojima se svira na klasičnim instrumentima, zvučno mogu da pokriju maksimum do 50 – oro ljudi. Za sve nastupe na kojima se očekuje više zvanica od ovog broja neophodno je iznajmiti ozvučenje.
 
3. Kada govorimo o ozvučenju, takođe je važno da znate da ozvučenje koje koristi bend i ono koje koriste akustični ansambli nije isto. To znači da nije moguće da će se za isti nastup na kome će svirati bend, a za uvodni deo harfa i violina koristiti isto ozvučenje.

4. Takođe je potrebno da znate da cena angažmana zavisi od toga u kom se mestu nastupa, razlika je da li se nastupa u Beogradu ili Nišu.

5. Za Vas je korisno i važno da znate da uvek imate pravo da tražite da se obradi neka pesma po Vašoj želji. Na primer, želite da Vaš gudački kvartet koji svira uvodni deo Vašeg venčanja, odnosno skup svatova, isprati pesmom koja vezuje Vas i Vašeg budućeg supruga do matičara… Ili želite da bend svira Vašu omiljenu pesmu za prvi ples…

6. Kada govorimo o našoj agenciji, mi Vam dajemo i mogućnost da birate i boje stajlinga naših muzičara. Ne želite ništa da prepustite slučaju, a mi smo tu da ispunimo Vaše želje.

Sa svim tim saznanjima idete pripremljeni na sastanak sa muzičarima. Na ovaj način ste jednu od najvažnijih stavki kao što je muzika za venčanja dobro utanačili tako da ništa ne može krenuti naopako za Vaš poseban dan.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *