klasična muzika za bebe

Klasična muzika za bebe

Klasična muzika je preteča svega što je kasnije došlo kada govorimo o muzici. Žanrovi koje danas poznajemo su nastali iz postulata postavljenih u klasičnoj muzici, stoga je neupitan njen značaj i neprolaznost. Klasična muzika za bebe je baš stoga veoma važna.

Ona je ranije bila muzika koja zabavlja, rezervisana za dvorove i ljude plemićke krvi, dok je danas mnogo dostupnija svima nama. Dovoljan je samo jedan klik i možemo uroniti u njen veličanstven svet.

Klasična muzika za bebe ima veliki uticaj na razvoj deteta, a ako niste znali, ona se uči da se voli.

Stručnjaci kažu da dok je još u stomaku, beba može da čuje. Puštajte vašoj bebi klasičnu muziku, umirujte sebe u blagoslovenom stanju, a Vaše dete učite muzici od najranijeg doba. Ona umiruje, otklanja stres i stvara osećaj zadovoljstva.

Ako bebu naučite na zvuk klasične muzike, ona će vremenom i sama razviti potrebu za njom i naučiće da uživa slušajući je.

Klikom na link ispod ćete čuti naš odabir klasične muzike za bebe u vidu Playliste. Strelicama levo – desno možete videti sve video snimke koje smo odabrali.

Klasična muzika za bebe – značaj za govor

 

Nisu to jedne prednosti slušanja klasične muzike. Ona razvija intelekt, druželjubivost, empatiju, a smatra se da deca koja su izložena muzici od ranog detinjstva lakše usvajaju veći fond reči.

Ovaj naučno dokazani podatak Vam zaista mogu potvrditi iz ličnog iskustva.

Moja deca su okružena muzikom od rođenja, zapravo i pre toga, a sa tri godine su već bili u ozbiljnoj prednosti u odnosu na svoje drugare iz vrtića. Njihov vokabular i fluentnost u govoru je bila zadivljujuća.

Klikom ovde ćete pročitati i više o značaju muzike za decu na sajtu Fondacije Novak Đoković.

Naša uloga, uloga roditelja u približavanju klasične muzike deci je ključna.

To nije samo vreme kada ćete ih edukovati, to je vreme koje možete provesti sa svojom decom. Ovo druženje možete pretvoriti u igru i na taj način razvijati njihovu maštu kroz slušanje muzike. Pitajte ih na koju životinju ih podseća melodija koju ste im pustili, ili kakav su prizor zamislili u svojoj glavi dok slušaju određenu melodiju. Šta im se u toj melodiji sviđa, a šta ne? Dajte im papir i bojice pa neka nacrtaju sliku koja ih asocira na tu melodiju. Na taj način ćete uživati i vi i vaše dete, provešćete kvalitetno vreme zajedno i dodatno se zbližiti.

Dajte im emociju umetnosti!

 

Muzika pomaže u socijalizaciji i izgradnji samopouzdanja kod dece. Muzika i ples kod dece podstiču razigranost i druželjubivost, a na taj način oni lakše prave kontakte sa drugom decom i osećaju se sigurno u tim potezima.

Takođe, dokazano je da deca koja sviraju neki instrument imaju manje problema sa drugim sferama obrazovanja, lakše im idu predmeti kao što su matematika ili fizika. Pravilan kognitivni razvoj dece je uvek mnogo kvalitetniji ako se dete uči sviranju bilo kog instrumenta.

Ali čak i da ništa od ovoga ne postignete kada je u pitanju razvoj dece, muzika decu svakako pokreće, uveseljava i opušta. Pravi mirnu i pozitivnu atmosferu u kući sa mamom i tatom. A ako i mami i tati dobro dođe neka muzika za opuštanje, evo korisnog saveta ovde.

Svi ovi podaci su naučno dokazane činjenice, kako onih koji se bave istraživanjem dece i njihovog razvoja, tako i samih roditelja. Deca koja na ovaj način imaju najraniji kontakt sa muzikom, izrastaju u ljude koji vole različite vrste umetnosti i emocije koje svaka umetnost nepovratno izaziva.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *