Žurke, veselja i ostali skup poremećaja

Skoro pročitah negde na internetu, povodom čuvenog pitanja:

„GDE ĆEŠ ZA NOVU GODINU?“,

„VEČERAS SKROMNO I U KRUGU SOPSTVENIH POREMEĆAJA“.

Uvek je taj isti skup, samo je pitanje skroman ili raskošan.

Uzmimo na primer svadbu. Skupe se četiri familije sa četiri strane, od toga sigurno jedna desetina su persone non grate. Zašto? Razlozi mogu biti brojni, od dugačkog jezika neke tetke, problema sa pićem ujaka, rođaka koji ima problem sa kockom i pola stola ga juri zbog duga, naravno uz sve to je i patološki lažov, gojazna porodica, ali cela, pomalo ih žalite, ako su sa vaše strane, stidite ih se, sestra koja je pomalo posrnula u sedamanaestoj, sada samo pravi probleme u prekratkoj haljini i stalno je na oku svojoj zabrinutoj majci.

I tako redom.

Ne spominjem one neuobičajene slučajeve kojih nema u svakoj porodici, na primer dosadna rođaka opterećena horoskopom, koja čim te vidi ima potrebu da ti kaže nešto o Merkuru ili još gore da ti proda nešto iz piramidalne prodaje, što je dodatni krug pakla. Ako imate sreće, zaobićićete ih sve samo na podijumu za igru. Ne sedajte, doći će do vas, tražiće vam novac, datum rođenja, da čas posla potpišete menicu, da nazdravite sa njima, da im date recept, da vas dave, da vam pričaju šta je važno u životu….

Dakle, držite se podijuma!

Pređimo na proslave na primer firme. Poremećaji: spletke, ogovaranja, malograđanština, želja da se sazna sve o vašem mužu, svekrvi, da se saznaju slabosti, obrazovanje, životna načela…ili prosto da vam se neko izjada o svom životu. Opet, držite se podijuma za igru. Tamo se pleše, đuska, mrda, nema pričanja, samo po neka reč, obično fora, tamo su najveseliji ljudi, najopuštenije žene, tamo vam niko ne može ništa. Što bi rekla deca: KUĆICA!

Žurke. Na žurkama su obično svi na podijumu. Na skali najgorih poremećaja su oni muškarci koji stoti put prolaze iza vas, stavljaju vam ruku oko struka, kao da vas zaobiđu, zaštite, a uvek se pomalo osećate iskorišćeno zbog te njihove ruke koja kao zmijuljica neka vam uđe pod rebra i malo takne grudi. Ne razgovarajte sa njima, nikako, ne ostvarujte čak ni kontakt očima, znaju da vas drže u razgovoru celu žurku, dok vam ne spadne osmeh sa lica, jer su ubeđeni da ćete poverovati u njihove ljubavne veštine.

Naravno, nećete.

Pored toga imate na žurkama i one koji vam čas posla preračunaju kamatu ukoliko planirate kredit za stan, drugaricu koja vam priča uporedbu njenog fakulteta po Bolonji i po starom načinu studiranja, pijanog koji kaže:

“Znaš šta je najvažnija stvar u životu?“….

Bežite! Ne zna on šta je najvažnija stvar u životu. Kao što rekoh, držite se podijuma. Igrajte, dižite ruke, njišite se kao da ste sami sebi dovoljni, uživajte, uvek uživajte u muzici. Nikad u tuđim blesavim poremećajima.

Naravno, ako imate tu ludu sreću da vas je muzika poslužila.

Poslednje objavljeno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *